Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Krásná herečka Sara Sandeva (20) hraje hlavní roli v nové pohádce Zdeňka Trošky (70) Čertoviny. A protože dnes čerti straší zlobivé děti a anděl s Mikulášem obdarovávají ty hodné, převlékla se půvabná herečka za anděla a společně s dalšími pohádkovými herci vyrazila potěšit děti do pražské Thomayerovy nemocnice.

Ona sama přitom jako malá měla špatné svědomí a před čerty utíkala. Až v pubertě jim nakonec přišla na chuť. „Hrozně moc jsem se čertů bála, ale třeba ve čtrnácti mě už bavilo chodit ven a pozorovat čerty s Mikulášem,“ směje se Sara.

A jaký byl hereččin největší hřích? „Jestli se jako hřích počítá i to, že jím čokoládu – tak asi čokoláda, ale já to vlastně neberu jako hřích,“ dodala herečka, která byla ráda, že mohla obdarovat dětičky, které bohužel musí ležet v nemocnici a na čerty se dívat jen z okna.

Do nemocnice přišel i režisér Zdeněk Troška (70), který je díky svým pohádkám už čertů král a čerty má ve svých pohádkách neustále. Ať už to bylo Z pekla štěstí, Čertova nevěsta či dětmi milovaný čert z Princezny ze mlejna.

Sám přiznává, že jako dítě se čertů bál. „V každém tmavém koutě ve sklepě jsem jich vždycky viděl celý houf. A určitě byli v noci i pod postelí a za skříní a číhali, až vystrčím zpod peřiny nohu, aby mě do ní kousli,“ přiznává jako vždy usměvavý režisér. Kdy si je tedy oblíbil? „Snad tehdy, když jsem se později zadíval do zrcadla a spatřil opravdického živého čerta. Od té doby jsem s nimi kamarád,“ uzavřel Troška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám