Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jeho smrt zasáhla všechny přátele od kumštu, kteří ho považovali za jednoho z nejmilejších lidí, jež kdy poznali. Herec Jaroslav Šmíd (†47), který se do širšího povědomí dostal hlavní rolí lékaře v Doktoru od jezera hrochů Zdeňka Trošky, patrně zemřel na poměrně banální nemoc. A nyní se ukazuje, že ho před jejím podceňováním známí varovali!

„Vůbec to nechápu. Mám pocit, že mi ještě nedošlo, co se stalo. Jaroušek byl člověk, o kterém vám nikdo neřekne nic špatného. V té naší podivné branži přecitlivělých kašparů byl bílou vránou. Byl to neskutečně pozitivní člověk, byla s ním strašná legrace. Všichni ho milovali. I ti, od kterých odešel z divadel, o něm mluví s láskou,“ řekla Super.cz herečka Miluše Bittnerová (46).

„Viděli jsme se naposledy druhého listopadu. Hráli jsme spolu totiž inscenaci Doktor v nesnázích, v níž hrál zase doktora, tentokrát plastického. Byl to sportovec a jako vždy vypadal báječně. Ten den opravdu nic nenasvědčovalo tomu, že by nebyl ve formě. Ještě jsem mu vyčítala, že vůbec chodí na jeviště s takovou nemocí, s níž lidé obvykle leží ve špitále. Říkala jsem mu, aby to radši vyležel, ale Jaroušek hrál dál. Když jsem šla na cigaretu, povídal, že mi závidí, že by si taky dal, jen že kvůli nemoci nemůže. ‚Neudýchal bych to,‘ vysvětloval,“ řekla Super.cz Miluše Bittnerová (46). A podle našich informací rozhodně nebyla sama, kdo Šmída varoval, aby chorobu nepodceňoval.

„Další představení jsme měli hrát v úterý. Už v pátek mi ale volala producentka, že ho ruší, protože Jarouška odvezli do nemocnice. A pak přišla až ta příšerně smutná zpráva. Nemám žádné podrobné informace o tom, co se stalo, rozhodně jsem si ale jistá, že nešlo o AIDS, o kterém se už také někde psalo. Povídali jsme si o všem, i hodně osobně o soukromí, a tohle je prostě nesmysl,“ dodala zdrcená kolegyně a kamarádka Jaroslava Šmída.

Reklama

Další články

Načítám