Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před čtyřmi lety postihly Janu Adamcovou (52) velké zdravotní problémy. Kvůli vyhřezlé ploténce trpěla obrovskými bolestmi, musela se vzdát moderování hlavních zpráv, a dokonce zkolabovala. Situaci nakonec vyřešila náhlá komplikovaná operace. Teď už se Jana cítí mnohem lépe a zvládne se dostat do krkolomných poloh, což nedokázala ani před zdravotními komplikacemi. Za vším stojí pravidelné cviční bikram jógy.

„Pamatuju si, že když jsem po operaci přišla do studia, tak jsem polovinu cviků nedokázala udělat, dnes už zvládám skoro všechny. Jen třeba ne úplně stoprocentně,” sleduje progresi Adamcová, která se nezdráhala předvést s dalšími osobnostmi krátkou lekci jógy přímo v obchodním centru na zahájení Českého a Evropského Jóga Sport Šampionátu.

„Bikram jóga je opravdu fantastická. Tady si každý posouvá své hranice, nikdo vám je nenastavuje. Je to všechno o vašem těle a o tom, kam až ho pustíte,” říká Jana a jedním dechem dodává: „Je to hodně i o psychice."

Janin manžel, známý televizní režisér Jiří Adamec, pozitivní změny také vnímá. „Zjistil, že když chodím cvičit, tak jsem mnohem víc multifunkční doma. Jsem schopná vyndat hrnec ze spodního šuplíku nebo vyndat prádlo z pračky a pověsit ho. To jsem tehdy nebyla schopná. Díky tomu, že vidí tyto změny, tak mu v zásadě přestalo vadit, že trávím spoustu času cvičením,” smála se Jana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám