Hlavní obsah
Článek

Došlo k nejhoršímu, čeho se obávali všichni jeho blízcí: v úterý v půl páté ráno odešel na věčnost zpěvák Karel Štědrý (†80). Interpret hitů Mám malý stan (s Waldemarem Matuškou), Angelina, Písmena nebo Milenci v texaskách (s Josefem Zímou) v posledním roce bojoval s Alzheimerovou chorobou.

„Je to strašně smutné. Podle rodiny zemřel ráno v nemocnici. Nejbližší s ním opravdu byli do poslední chvíle. Bohužel to s ním už bylo opravdu špatné,“ prozradil Super.cz blízký rodinný přítel.

Karel Štědrý, který ještě v dubnu ve velkém oslavil osmdesátiny, ale krátce poté již veřejnosti oznámil zprávu o boji s nemocí, se těšil desítky let přízni publika. Po revoluci se dal na podnikání, vydělal velké peníze na nápojových automatech.

Příčinu úmrtí rodina zatím neoznámila, dá se ale čekat, že souvisela s nevyléčitelnou nemocí. Nicméně v posledních letech zpěvák také podstoupil řadu operací, i ty mu na zdraví nepřidaly.

Na Karla Štědrého budou jistě všichni vzpomínat především jako na chytrého, noblesního a věčně se usmívajícího gentlemana, který nepůsobil skandály a na každého byl milý.

Připravujeme další podrobnosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám