Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za své herecké aktivity, filmové, seriálové a také divadelní, si Patrick Stewart (77) vysloužil řadu ocenění. Tím nejvzácnějším je medaile a titul Sir, jež mu udělila britská královna Alžběta II. A koncem minulého týdne k nim přibylo další. V americkém městě Savannah si herec na tamním filmovém festivalu převzal cenu pro legendu kinematografie. „Jsem velmi poctěn,“ řekl na to Stewart.

O svém povolání na festivalu mimo jiné uvedl, že hlavní motivací je pobavit, to především. „Pokud nebavíte, je to ztráta času.“ On sám fanoušky baví už pěknou řádku let.

Do Georgie herce, známého ze sérií X-Men nebo Star Trek, ale i z filmových adaptací Shakespearových her (řadu jich ztvárnil také v divadlech), doprovodila v pořadí třetí manželka, o 39 let mladší zpěvačka Sunny Ozell.

Poprvé byl ženatý se Sheilou Falconer (rozvedli se v roce 1990 po 24 letech manželství), podruhé s Wendy Neuss (2000-2003). Nynější ženu potkal v roce 2008 v New Yorku, když tam hrál Macbetha, vzali se o pět let později.

Reklama

Další články

Načítám