Hlavní obsah
Článek

Neobvykle silný vítr, který v neděli řádil skoro po celé republice, se dotkl i šoubyznysu! Vrásky na čele přidělal i producentu Františku Janečkovi, který chtě nechtě musel zrušit odpolední představení neustále vyprodaného Plesu upírů.

Muzikál se totiž hraje ve známé pyramidě Goja Music Hall na pražském Výstavišti, které správci na základě zhoršené povětrnostní situace pro jistotu uzavřeli a všechny evakuovali.

Průmyslovému paláci, v němž se konal Designblok, a který je od pyramidy co by kamenem dohodil, totiž uletěla část střechy a po areálu létaly předměty.

„O uzavření areálu jsme se dozvěděli v půl jedné odpoledne, hrát se mělo od dvou. Herci, zpěváci a technický personál se na Výstaviště už vůbec nedostali. Část diváků, na které jsme měli kontakt, se nám podařilo obvolat, aby zbytečně nechodili. A od pondělí budeme všem vyměňovat lístky na náhradní představení,“ řekl Super.cz František Janeček, podle kterého je štěstí, že k události nedošlo v sobotu v době, kdy se hrála hned dvě představení Plesu upírů za sebou.

„Patrně bude i nějaká finanční ztráta, ale absolutně ji neřeším, není to podstatné. Nejdůležitější je zdraví a bezpečí diváků. Proti tomu, co se dělo po celé republice, je náš problém poměrně malý, vždyť někde došlo bohužel i k úmrtím, což je strašné,“ dodal producent s tím, že samotné divadlo podle všeho nijak poškozeno nebylo, ale v pondělí ho ještě pro jistotu budou prohlížet.

Reklama

Další články

Načítám