Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Producent František Janeček (79) oslavil stovku svého dítka, legendárního muzikálu Ples upírů, který u nás trhá rekordy v návštěvnosti stejně jako v německy mluvících zemích, kde je doslova kultovním. "Nechci být zbytečně skromný, ale po každém z té stovky představení máme standing ovation, což je to největší divácké ocenění," svěřil Super.cz

Diváci 100. představení byli překvapeni, když se na jevišti při děkovačce objevili nejen účinkující, a to včetně představitelů hlavních postav, i když ten večer nehráli, ale téměř celý ansámbl divadla. "Zaměstnáváme na 350 lidí, všichni by se sem opravdu nevešli, ale je potřeba poděkovat všem, kteří odvádějí kvalitní práci, kostymérkám, maskérkám, technikům i dalším profesím," vysvětlil Janeček.

Ti, kdo chtějí představení Ples upírů v GoJa Music hall vidět, by si měli pospíšit. "Plánujeme už jen padesát představení do konce sezóny," upřesnil producent, který v nové sezóně, od září 2018 bude uvádět již prověřený titul Fantom opery, o který si diváci stále žádají.

Budou tedy ti, kdo hrají v Plese upírů od června bez práce? "Velká část z nich ve Fantomovi opery také účinkovala, musíme opět uspořádat konkurzy, kterými se některé role doplní. Zpěváky musí schválit v Londýně, odkud máme lincenci.  Ale věřím, že když to zvládli napoprvé, snad se nezhorší ani nyní," dává jim Janeček šanci na konkurzech, které se budou v GoJa Music Hall konat od 27. do 29. listopadu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám