Hlavní obsah
Článek

Jestli je někdo důkazem toho, že za svými sny si má člověk cílevědomě jít, pak je to zpěvák Jan Smigmator (38). Ten si před pár lety vzal paličatě do hlavy, že bude jednou na pódiu stát se swingujícím gentlemanem Mitchem Winehousem, tátou slavné Amy Winehouse. Jeho hudební sen, který se leckomu může zdát nereálný, se však na začátku prosince stane skutečností. Pražskému publiku se Mitch poprvé představí 3. prosince v rámci třetího ročníku velkolepého koncertního projektu Sinatrology v pražské Lucerně.

„Mitch žije swingem na sto procent. Sinatrovské evergreeny mu neskutečně sluší a Mitchův hlas sluší jim. Když jsem v roce 2015 se svým týmem stvořil projekt Sinatrology, oslavující odkaz swingového krále Franka Sinatry, tušil jsem, že to je přesně ta akce, která by mohla Mitche zaujmout. Jsem šťastný, že jsem se nespletl,“ svěřil Super.cz Jan Smigmator, který za svým kolegou vyrazil přímo do Londýna.

„Poprvé jsme se setkali v jeho kanceláři v sídle Amy Winehouse Foundation. V prvních minutách jsem si říkal, že to bude možná trochu morous. Tím byl však jen do té chvíle, než zjistil, že jsme na stejné hudební vlně, že se s ním bez problémů domluvím anglicky, že mám v jazzu a swingu absolutní přehled, že mě baví suchý anglický humor a že máme vlastně i několik společných známých. Především z okruhu amerického zpěváka Tonyho Bennetta, s nímž Amy natočila svou vůbec poslední nahrávku,“ vzpomíná Jan.

I letos bude svátek swingu doslova nabouchaný velkolepými hudebními čísly. „Mitch zazpívá hned několik sinatrovských evergreenů a spolu si střihneme jako duet swingovku You Make Me Feel So Young. Velice zajímavá bude taky swingová předělávka hitu Justina Timberlaka Suit And Tie. Společně s námi se ale ve swingovém hávu představí i zpěvačka Ewa Farna, taneční skupina Pop Balet, saxofonistka Markéta Smejkalová a celou koncertní show se svým RTV Big Bandem doprovodí fantastický klarinetista a dirigent Felix Slováček,“ uzavřel Smigmator, který už je prý na prosincový koncert natěšený jako malý kluk.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám