Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dětská a později teenagerská role Harryho Pottera z něj udělala celosvětovou hvězdu, Daniel Radcliffe (28) se ale neztratil ani v ‚dospělé‘ kategorii. Aktivní je jak v divadle, tak ve filmu a do obou hereckých odvětví se pouští se stejným nasazením. Pro příklad zmiňme hru Equus na Broadwayi, v níž se svlékal donaha, a pro nejnovější film zase musel radikálně hubnout.

Snímek podle skutečné události se jmenuje Jungle a Radcliffe v něm hraje mladého Izraelce Yossiho Ghinsberga, který tři týdny bloudí v bolivijské džungli, čelí hladu (přežívá na dvou syrových vejcích denně, která hledá v ptačích hnízdech), špíně a infekcím a zhubne skoro 16 kilo.

I Radcliffe tak, stejně jako třeba Tom Hanks v Trosečníkovi, logicky musel hubnout. Fámu, že on sám po dobu dvou měsíců před natáčením jedl jen jedno vejce denně, vyvrátil v televizním pořadu Lorraine. „Nevím, kde se tahle fáma vzala. Jedl jsem bílou rybu nebo kuřecí prso a proteinovou tyčinku. A abych vypadal hodně hubeně, tak pár dnů před natáčením jsem nejedl vůbec. Není to zdravé, rozhodně to nikomu nedoporučuju,“ vyprávěl.

Dnes osmapadesátiletý Ghinsberg, jenž svůj příběh z roku 1981 vydal i knižně, byl natáčení přítomen. „Byl mi velkou oporou, pomáhal mi třeba s izraelským akcentem,“ smál se Radcliffe.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám