Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za dva roky to bude dvacet let, co si spolu zahrály maminku a dceru v dnes již kultovním filmu Pelíšky. Od té doby spolu Emília Vášáryová a Kristýna Fuitová žádnou hereckou příležitost neměly. O to dojemnější bylo jejich shledání.

O osmnáct let starší, ale pořád půvabné, se spolu setkaly na premiéře nového slovenského filmu Čiara, kde si Emília opět střihla roli maminky, i když nikoli tak jednoduše láskyplné, jakou byla Jindřiščina maminka v dávném snímku Jana Hřebejka.

"Na Pelíšky pořád vzpomínám," řekla nám ještě před premiérou Vášáryová. O to byla raději, když se na slavnostním večeru ve Slovanském domě mohla potkat se svojí filmovou dcerou. Objetí nebrala konce a obě málem uronily i slzičku.

"Na dálku jsem ji samozřejmě sledovala a vím, jak se jí daří pracovně a že má dcerky, kdy ta starší vypadá přesně jako Kristýnka. Ohromně mě to dojalo a doufám, že se Kristýnce Čára bude líbit, ačkoliv v ní nejsem ta hodná maminka, která vaří noky, nýbrž drsná mafiánská matka, která je ve jménu lásky schopna čehokoli," dodala Emília.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám