Hlavní obsah
Článek

Melounek z kultovního sitkomu má za sebou boj s rakovinou prsu. Christina Applegate (45) nyní podstoupila operaci snižující riziko dalšího nádorového onemocnění.

Rakovina prsu byla herečce diagnostikovaná před devíti lety. Christina se rozhodla pro oboustrannou mastektomii, aby zamezila dalšímu šíření nemoci. Po ňadrech si nechala operativně odstranit i vaječníky a vejcovody. Ke stejnému kroku se už dříve odhodlala ï Angelina Jolie. U té se rakovina nikdy neprojevila, ale herečka zákrok podstoupila kvůli vysokému výskytu nádorového onemocnění u žen v její rodině.

„Před dvěma týdny jsem si nechala odstranit vaječníky a vejcovody. V roce 2008 zemřela na rakovinu vaječníků moje sestřenice. Takhle tomu mohu zabránit. Teď mám o další riziko méně,“ řekla herečka televizní stanici NBC.

Christina kvůli obavám o své zdraví přehodnotila životní styl. Pěstuje si vlastní zeleninu, aby organismus nezanášela chemikáliemi. Herečka dbá také na životosprávu své šestileté dcery Sadie, která má geneticky zvýšené riziko výskytu rakoviny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám