Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Vlivný hollywoodský producent Harvey Weinstein (65) je ve stejně nepříjemné situaci jako herec Bill Cosby. Oba pánové prý zneužívali svou moc k tomu, aby do postele dostali ženy toužící po kariéře.

Weinstein, který stál za filmy Zamilovaný Shakespeare či Gangy New Yorku, má naprosto zdiskreditovanou pověst. Jeho jméno bylo dříve zárukou kvalitní filmové produkce, teď je ale skloňováno s obrovským skandálem, jímž kvůli stejnému příjmení utrpěl i jeho bratr Bob.

O praxi Harveyho, který herečky rád lákal do ložnice, kde se dožadoval masáže a následně sexu, se už rozpovídaly herečky Asia Argento a Lucia Evans Stoller. Další jsou přesvědčeny o tom, že kvůli odmítnutí intimností s Weinsteinem přišly o role. Jeho chlípné chování potvrdila i Angelina Jolie (48), která s ním raději odmítla spolupracovat.

Nejotevřeněji svou zkušenost s producentem a lovcem ženských trofejí popsala modelka a herečka Cara Delevingne (31): „Setkala jsem se s ním v hotelu kvůli připravovanému filmu. Když jsme zůstali sami, začal se chlubit seznamem hereček, s nimiž měl sex a pomohlo to jejich kariéře. Pak mě z lobby pozval na pokoj. Odmítla jsem ho, ale neměla jsem zajištěný odvoz, tak jsem nakonec souhlasila, že u něj počkám. Doufala jsem, že o něm mám jen špatné mínění.“

Když Cara v pokoji spatřila další ženu, uklidnila se. Netušila ovšem, že Weinstein plánoval sex ve třech. „Chtěl po nás, abychom se spolu líbaly. Snažila jsem se situaci zachránit tím, že jsem změnila téma a předvedla mu svůj zpěv. Pak jsem odešla. Ve dveřích se mi postavil do cesty a snažil se mě líbat,“ popsala setkání Delevingne.

Od Harveyho Weinsteina se teď neodvrací jen herci a filmaři, kvůli obtěžování známých žen jej dokonce opustila manželka Georgina Chapman (41).

Reklama

Další články

Načítám