Hlavní obsah
Článek

Herečka, jejíž tvář se nejvíce vyjímá v dobových kostýmech, odstartovala kariéru rolí, jíž zaujala i Americkou filmovou akademii. Saoirse Ronan (23) nezůstala dětskou hvězdičkou a s každým přibývajícím rokem naplňuje svůj potenciál.

Na počátku herecké dráhy Saoirse stálo před deseti lety drama Pokání. V adaptaci knihy Iana McEwana si zahrála s Keirou Knightley a Jamesem McAvoyem, ale na Oscara byla tehdy jako třináctiletá hollywoodská naděje nominována ona. Letos se objevila v dalším filmu podle předlohy stejného autora.

Herečka s ledově modrýma očima na londýnském filmovém festivalu uvedla snímek Na Chesilské pláži. Na plátně se tentokrát vrátí do 60. let, kdy na pobřeží Anglie prožije svatební noc. Saoirse už dobové kostýmy oblékla v Pokání i dramatu Brooklyn, které se odehrávalo v 50. letech. V obou případech z toho byla nominace na Oscara.

Outfity inspirované minulostí herečce sluší, takže se trendem uplynulých časů řídí i v civilu. Na londýnskou premiéru zvolila modré šaty s bílými manžetami a límečkem. Do pasu vypadala jako poslušná školačka, ale dole se materiálem dost šetřilo. Saoirse tak ukázala své štíhlé nohy, což se nestává často.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám