Hlavní obsah
Článek

Pomalu, ale jistě už se začíná chystat další ročník Eurovision Song Contest, který každý rok sleduje v přímém přenosu přes čtvrt miliardy diváků ve více než dvaačtyřiceti zemích. Poslední ročník vyhrál portugalský jazzový zpěvák Salvador Sobral, proto se nejsledovanější nesportovní událost roku tentokrát přesouvá do Lisabonu. Autoři a interpreti mají možnost svou píseň přihlásit do 17. listopadu.

„Letos přislíbili účast Dasha, Thom Artway, Markéta Konvičková, Pavel Callta, Elis Mráz, Yanna, Mariana Prachařová, Annabelle nebo třeba kapely Doctor Victor, Eddie Stoilow a další. Vítězný interpret či kapela dostanou maximální péči, v rámci níž se chceme nejvíce soustředit na podobu pódiového vystoupení, kterou plánujeme celou připravit v Čechách a přivézt do Portugalska,“ prozrazuje pověřený kreativní producent projektu Jan Potměšil.

Kdo nás nakonec pojede do Lisabonu reprezentovat, se tak zatím stále neví. Do nového ročníku soutěže může být přihlášena skladba, která nebyla na jakékoli platformě zveřejněna před 1. zářím 2017 a není delší než tři minuty. Hlásit se mohou skladatelé a interpreti z Česka i ze zahraničí – jedinou podmínkou je, aby alespoň jeden z hlavních vokalistů byl Čech.

Reklama

Další články

Načítám