Hlavní obsah
Článek

Ennio Morricone je bez nadsázky nejznámější filmový hudební skladatel na světě. Na svém kontě má Oscara za celoživotní dílo, prestižní státní vyznamenání ze všech koutů světa a je autorem mnoha slavných filmových melodií, které jsou často známější než samotné filmy. V Praze italský rodák vystoupil za poslední čtyři roky čtyřikrát a pokaždé vyprodal největší českou arénu. To se nepovedlo ani takovým hvězdám pop music jako je Madonna, Depeche Mode, Rihanna nebo Justin Bieber.

Morricone tak předčil největší hvězdy mainstreamu a stal se králem filmové hudby. Stejnou popularitu má také po světě. Se svým koncertním turné vyprodává největší haly světa a nedávno obdržel ocenění za půl milionu prodaných vstupenek. Morricone se 16.října přijede do Prahy rozloučit se svými fanoušky. Ohlásil totiž poslední koncert v české metropoli. Doprovodí ho jeho oblíbený Český národní symfonický orchestr, se kterým mimo jiné nahrával hudbu k filmu Osm hrozných režiséra Quentina Tarantina, který mu přinesl Oscara.

Morricone složil hudbu k více než 500 filmům. Mezi ty nejslavnější patří Tenkrát na Západě, Misie, Osm hrozných, Profesionál, Pro pár dolarů navíc, Maléna, Bio Ráj nebo Nejvyšší nabídka. Spolupracoval se slavnými režiséry Hollywoodu. Ti jej všichni lákali k tomu, aby se do Ameriky přestěhoval. On však zůstal římským patriotem a celý život bydlí v Itálii. Dokonce odmítá hovořit jinak než italsky, každý kdo s ním chce spolupracovat, musí komunikovat jeho řečí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám