Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka, textařka, producentka a autorka filmové i divadelní hudby Vladivojna La Chia vydává další ze svých netradičně pojatých filmových soundtracků. Po hudbě a písním k filmu Nevinnost a seriálu Až po uši tentokrát připravila album inspirované filmem Marty Novákové 8 hlav šílenství, v němž, jak již Super.cz informoval, hraje hlavní roli Aneta Langerová (37). Tu můžete vidět i v klipu Záře, který vám přinášíme.

“Z hudebních motivů, které ve filmu zazní, jsem vytvořila skladby na básně Anny Barkovové, o které celý film je, a k nim jsem přizvala několik výrazných interpretů, vlastně docela nesourodou společnost,” komentuje Vladivojna svou novinku, pro kterou se jí podařilo získat velmi pestrou a pro někoho možná až překvapivou paletu zpěváků a zpěvaček.

Uslyšíme tak například Lucii Bílou (57) ve dvou naprosto nových a odlišných polohách. Představitelka filmové hlavní role Aneta Langerová se zde objevuje jak sólově, tak vůbec poprvé v duetu s Lenkou Dusilovou. Svůj hlas albu propůjčilo i pár výrazných jmen současné alternativní scény jako zpěvák kapely Insania Poly nebo postapokalyptický písničkář Kittchen.

“Hudba k filmu mě velice bavila, ale přiznám se, že udělat z básní Barkovové písničky, které nazpívají všechny tyhle osobnosti, byla nakonec jedna z nejnáročnějších produkcí, kterou jsem kdy dělala. Cítila jsem velkou odpovědnost vůči všem těm lidem, kteří na desce nakonec jsou. Zároveň to pro mě byla ohromná výzva. Básně Barkovové jsou totiž stále nesmírně silné a aktuální. Zaslouží si zhudebnit,” dodává Vladivojna.

Vladivojna brzy vyráží i na koncertní turné s novým programem, který obsahuje také několik písní z nového alba. Vladivojna jej absolvuje během podzimu a jara společně se svým pětičlenným čtyřtriem 4Trio, které kromě ní tvoří kytarista Aleš Bajger, violoncellistka Terezie Kovalová, šansonová zpěvačka Sylvie Bee a nově i bubeník Luboš Pavlík.

„Naše koncerty jsou výjimečné tím, že všechny skladby hrajeme v aranžích pro akustické nástroje. Takže skladby, které jsou na albu hojně protknuté elektronikou, jsou v koncertní podobě jiné. Je to pro nás velké dobrodružství a zábava,“ říká k živému hraní Vladivojna.

Kapela chystá také dva křty. Ten první moravský bude v rámci festivalu Hradecký slunohrad, přičemž pomyslným vrcholem bude 15. listopadu křest v pražském klubu La Fabrika, na němž se coby hosté představí Aneta Langerová, Kittchen a další.

Reklama

Další články

Načítám