Hlavní obsah
Článek

Z těch dvou se evidentně nikdy nejbližší kamarádi nestanou! Jak Super.cz již informoval, herec Radek Kuchař, kdysi známý díky roli ve filmu Perníková věž, dnes se ale především věnuje dabingu, nemůže přijít na jméno Michalu Jagelkovi, který léta v Česku propůjčuje hlas Leonardu DiCapriovi. Ten teď také vysvětlil, co si o kolegovi myslí. A není to hezké počtení!

Kuchař řekl, že Jagelkovi vyčítá, že když ho nahradil v pořadu jedné z televizí Kolotoč v kuchyni, měl jako profík zvednout telefon a na férovku mu to říct. A to se nestalo.

„Radek nemá pravdu, je to obráceně. Samozřejmě je slušností v tuhle chvíli zvednout telefon a zavolat, oba to s Alešem v podobných situacích děláme a ctíme. Ne ale u Radka, který s několika dalšími kolegy udělal právě to, že mě a mnohé další nahradil v době takzvané dabingové krize v nejrůznějších filmech a seriálech. Právě proto jsem mu nezavolal, neměl jsem nejmenší potřebu,“ vysvětlil Super.cz Michal Jagelka.

„Právě Radek Kuchař a jedna nejmenovaná dáma, spíš než herečka známá jako jakási samozvaná ‚odbornice na rétoriku‘, tenkrát nejvíc v novinách křičeli a bojkotovali celou dabingovou akci. A postavili se tak proti profíkům, jako byl pan Vladimír Brabec a jako je Ivan Trojan, Otakar Brousek, Valérie Zawadská a další. V podstatě se nám vysmáli a tahle paní měla najednou rolí, které by dřív nedostala. Takovým lidem vážně nevolám. Přijde mi směšné, že se právě takoví lidé zaštiťují profesionalitou a kolegialitou,“ dodal tvrdě český DiCaprio.

Radek Kuchař dlouhodobě tvrdí, že byl nesmysl „vydírat“ dabingová studia tím, že se většina dabérů v honbě za změnu platebních podmínek sdružila v jedné společnosti. Chtěli jiný způsob financování, ale tvůrci českého znění je začali hromadně bojkotovat a nahrazovat neznámými hlasy.

„Vždy jsem se s každým domluvil na honoráři, aby mi vyhovoval. A když se mi nelíbilo, co mi nabízeli, tu práci jsem nedělal. Dabingem se dá poměrně snadno vydělat přes sto tisíc korun měsíčně, takže nevím, na co si kdo stěžuje,“ popisoval Radek Kuchař svůj názor na dabingovou válku.

Reklama

Další články

Načítám