Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pamatuje si, jak se mu kvůli jeho oplácané postavě posmívali spolužáci už kolem osmého roku jeho života. Vždy byl kvůli své hmotnosti tím srandovním troubou, který občas zahlásí nějaký skutečně dobrý vtip, takže je s ním docela zábava. Ale nic víc. Tlouštíci to mezi dětmi nemají jednoduché.

„Myslím, že v dospělosti mi moje tloušťka už nijak nevadila. Byl jsem se sebou spokojený,“ vzpomíná třiatřicetiletý Kyle Brown-Latham z Texasu. Na svém životě by zřejmě nic neměnil, kdyby ho nezačaly trápit zdravotní komplikace. Výraznou zátěží oddělaná kolena už totiž nemohla jeho tělo téměř unést a Kyle skoro nebyl schopen vyškrábat se z postele.

Následovalo neuvěřitelných dvanáct operací a přidávaly se chronické bolesti postupně atakující celé tělo. Šance tu byla, ale musel by podle lékařů zhubnout, aby se kloubům, potažmo celému přetíženému organismu, ulevilo. Nebylo nad čím váhat. Kyle šel do toho.

Nebylo to samozřejmě vůbec jednoduché. Se cvičením paradoxně ani moc problém neměl, ačkoliv musel kvůli potížím s klouby začít velmi zvolna. Nejhorší pro něj bylo zbavit se závislosti na cukru, o které, jak sám říká, do té doby vůbec nevěděl. „Neuvědomil jsem si, že to je závislost. Až později,“ říká. „Vypil jsem limonádu a na chvíli se dostavil téměř euforický pocit. Uklidnilo mi to nervy, pomohlo od stresu. Jenže to bylo jen dočasné řešení, takže jsem v jejich pití pokračoval celý den. Jen tak jsem si mohl udržet ten pocit spokojenosti.“

Váha s novým režimem ale nešla dolů tak rychle, jak by si přál. Alespoň už ale nepřibíral. A zhruba po roce se najednou vše změnilo, tělo jako by se mu za výdrž a odhodlání chtělo odměnit a jako by zázrakem začala jeho tělesná hmotnost rychle klesat a změny byly vidět téměř každý den.

Kyle nyní chodí do posilovny pětkrát týdně, vždy ráno a na hodinu. Z váhy bezmála 180 kilogramů se mu od chvíle, kdy s hubnutím začal, podařilo 91 shodit. Za sebou už má i odstranění přebytečné kůže z břicha a dnes sní o dráze fitness instruktora. Vzhledem k tomu, jak se mu v jeho životní změně daří, lze očekávat, že jím už brzy bude. Svým budoucím klientům tak může skvěle pomoci s udržením jejich motivace.

Reklama

Další články

Načítám