Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nebyl hoden ničeho menšího! V pondělí zesnuvší herecká legenda Jan Tříska (†80), který například geniálně zahrál učitele Igora Hnízda v Obecné škole, ale mráz po zádech šel i z jeho výkonů ve většině rolí v televizi, filmu i na divadle, se dočká po smrti náležitých poct. Památku populárního kumštýře, jenž v sobotu při hereckém rituálu před natáčením nového filmu patrně nešťastnou náhodou spadl z Karlova mostu, uctí ve Zlaté kapličce.

„Poslední rozloučení s Janem Třískou proběhne v pátek 6. října od deseti hodin z jeviště Národního divadla,“ sdělil Super.cz mluvčí českého kulturního svatostánku Tomáš Staněk.

Dá se předpokládat, že dorazí všichni význační přátelé a kolegové herce, ale že budovu Národního divadla do posledního místa zaplní i široká veřejnost.

Herci budou držet čestnou stráž u rakve Jana Třísky, očekávají se také projevy. A v Národním divadle bývá také zvykem nechat při pohřbu zaznít hlas zesnulého.

S umělcem se loučí obdivovatelé již dnes. Na místě jeho pádu z Karlova mostu vzniklo improvizované pietní místo. Lidé nosí svíčky, které na místě zapalují, nechybí ani květiny a fotografie oblíbeného herce.

Reklama

Další články

Načítám