Hlavní obsah
Článek

Nejen pro milovníky nádherného pohybu, ale i dokonalých těl je představení baletu Labutí jezero v podání St. Petersburg ballet. Tanečnice, které se na pódiu objevují, jsou prý ty nejkrásnější na celém světě. Na začátku října zavítají do Česka.

Ruský baletní soubor St. Petersburg ballet, který tvoří 45 členů, u nás představí své proslulé dílo Labutí jezero v původní verzi. Tento soubor existuje už 27 let a odehrál tisíce vystoupení po celém světě. Dostal se na špičku mezi baletními soubory.

Až do této doby neměl příležitost vystoupit před českým publikem.

Soubor se chystá v České republice zůstat o něco déle, aby mohl navštívit památky a poznat naši kulturu, což nebývá zcela zvykem. Má za sebou několikáté turné v Evropě, Asii a Americe. Po vystoupeních u nás pokračuje do Maďarska a na Slovensko.

Labutí jezero je patrně nejslavnější balet klasického repertoáru. Je proslulý a milovaný po celém světě. Baletní choreografie na nesmrtelnou hudbu Petra Iljiče Čajkovského nenechává lhostejným nejednoho diváka. Pohádkový příběh o labutí princezně Odettě a princi Siegfriedovi, plný kouzel, která jim zamíchají s osudy, je příběhem o dobru a zlu. A dobro samozřejmě vítězí.

Tým drží rekord v počtu odehraných představení, a to více než 250 za rok. Vystupuje v Petrohradských palácích a v zahraničí na jevištích nejznámějších divadel na světě.

Reklama

Další články

Načítám