Hlavní obsah
Článek

Když před dvěma lety odešel z postu reportéra České televize a přešel do pořadu bývalých kolegů z veřejnoprávní instituce Martina Veselovského a Daniely Drtinové, mnozí se divili. Teď ale Filip Horký, kterému před časem na chvíli ochrnula tvář, dal sbohem i jim. A stane se z něj novinář, jenž bude mít často horkou půdu pod nohama!

„S kameramanem Tomášem Svobodou od října vytvoříme tým krizového reportéra v Seznam Zprávy. Zároveň bych chtěl poděkovat svým bývalým kolegům v ČT i v DVTV. Jen díky jejich radám, podpoře a trpělivosti jsem se mohl dostat až do této fáze, kdy jsem dostal takovou důvěru,“ prohlásil Filip.

A tenhle novinář s vizáží modela toho bude mít hodně na práci.

„Válka, humanitární krize, ale pořád i politika. Možná to teď občas nebude úplně bezpečná novinařina, ale ta možnost přiblížit se a nabídnout z první ruky, co se ve světě děje, je velkou výzvou,“ prozradil Super.cz.

Často s kolegou vyrazí do krizových oblastí. A nejde jen o válečné konflikty, ale i o demonstrace. Dorazí i tam, kde jsou vážné bezpečnostní problémy či odkud utíkají lidé před válkou.

„Je to obrovská výzva. Zodpovědnost. Test schopností. Krok blíž vysněnému typu novinařiny,“ dodal Horký.

Související témata:
Seznam Zprávy

Reklama

Další články

Načítám