Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slavný operní pěvec Andrea Bocelli doplatil na svoji vášeň pro jezdectví. Tenor, který oslepl ve svých 12 letech, včera při vyjížďce na koni u italského města Pisa spadl a poranil si hlavu.

Prozatím není zcela jasné, jak k nehodě došlo, jisté ale je, že do nemocnice ho přepravila letecká záchranka. Momentálně však není znám přesný rozsah jeho poranění.

Později se Bocelli ale sám ozval svým fanouškům, aby je uklidnil: „Drazí přátelé, chtěl bych vás uklidnit a říct vám, že se cítím skvěle. Byl to jen triviální pád od koně.“ Jeho zástupce následovně prozradil magazínu TMZ, že zpěvák je nyní už doma a rychle se zotavuje.

U Bocelliho není jízda na koni ničím výjimečným. Minulý rok prozradil serveru Daily Mail, že se na koni naučil jezdit už v sedmi letech. „Je to moje kultura. Miluji výzvy,“ přiznal. „Když jsem byl mladší, bylo toho moc a rodiče kvůli tomu hrozně trpěli... Každý den riskuji svůj život. S bicyklem, na koních, na moři, zkrátka všude. Asi mám anděla. Velmi opatrného strážného anděla,“ žertoval tehdy. Na druhou stranu, něco by na tom být mohlo, protože tenor navíc miluje windsurfing a lyžování.

Když byla jeho matka těhotná, lékaři jí doporučili přerušení těhotenství, protože se domnívali, že dítě se narodí těžce postižené. Hned po porodu pak bylo jasné, že Bocelli má špatný zrak a následně mu byl diagnostikován glaukom. Právě tato skutečnost ale rozhodla o jeho dalším životě. Zamiloval se totiž do hudby. „Když mi bylo pět, zjistila moje matka, že jediné, co zklidňovalo projevy mého glaukomu bylo, když mi na přehrávači pouštěla klasickou hudbu,“ popsal v roce 2010 deníku The Daily Telegraph.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám