Hlavní obsah
Článek

Do kin se chystá druhá část trilogie Jana Hřebejka Zahradnictví. V Dezertérovi sice už nemá Aňa Geislerová (47) tak stěžejní roli jako v Rodinném příteli, ale natáčení snadnější neměla. "Ono se totiž točilo všechno najednou," vysvětlila.

Na představení audioknih k trilogii se sešli nejen dospělí herci, ale i děti, kterých si ve filmu zahrálo dost. Dvě holčičky se vystřídaly v roli její filmové dcery. Takže jsme si říkali, zda k nim přistupuje stejně jako k těm svým třem, anebo si nechává jistý odstup. To druhé je správně.

"Můžete se zeptat přímo jich, že jsem vyhlášená velmi přísným přístupem k hrajícím dětem. Dokonce si dávám podmínku - existuje totiž úžasná osoba Helena Poláková, která je vynikající koučka a pedagožka k dětem - tak aby na natáčení byla," vysvětlila Aňa.

"Hrající děti, to je taková speciální disciplína. Mají tam spoustu času, ale i spoustu pozornosti a spoustu práce. Udržet je v odpočinkovém režimu, v pozornosti při hraní, zároveň aby nebraly energii, to je velmi těžké pro ně i pro jejich okolí," míní herečka.

"Beru je spíš jako profesionální kolegy, než abych se na ně dívala jako na děti. V tomhle jsem docela ostrá," dodala. Ale tak hrozné to zase není. "Jasně, že mi můžou tykat, můžou cokoli, mám je ráda. S některými třeba udržuju kontakt dál. Ale práci beru jako práci a někdy je to opravdu pro všechny náročné. Možná to zní hloupě, ale myslím, že moji kolegové mi rozumějí, i ti malí," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám