Hlavní obsah
Článek

Divadlo Studio DVA vstoupí do další sezóny s hrou z pera kanadské autorky Michele Riml Vzhůru do divočiny. Jedná se o volné pokračování Sexu pro pokročilé, a tak nepřekvapí, že hlavní role ztvární Karel Roden (61) a Jana Krausová (70), jež tentokrát doplní ještě Kristýna Nováková.

Příběh manželů Alice a Jindřicha navazuje tam, kde Sex pro pokročilé skončil. Z hotelového pokoje, v němž se partneři pokoušeli oživit svůj uvadající vztah, se ale přesunou do přírody.

„V ‚Sexu‘ byla aktivní Alice a chtěla i násilím vrátit to, co bylo… V ‚Divočině‘ přebírá iniciativu nezaměstnaný Jindřich tím, že chce podle vlastních představ zvrátit hrozivý vývoj, pokud se pár nepodívá realisticky na svou situaci,“ říká režisérka Darina Abrahámová.

„Život vedle nezaměstnaného stárnoucího manžela, nemocného tatínka, problematického syna a ujeté sestry (Nováková - pozn.) s sebou přináší spoustu legrace. Nicméně nakonec si i moje Alice uvědomí, že také není perfektní a že v tom není sama,“ dodává Krausová.

Hra Vzhůru do divočiny, která se v premiéře představí 18. září, je sedmou společnou prací Jany Krausové a Karla Rodena pro divadlo Studio DVA. První setkání proběhlo v roce 2002 v nastudování dosud uváděné italské komedie Otevřené manželství.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám