Hlavní obsah
Článek

Charizmatického herce Karla Dobrého jsme už viděli v pohádkové komedii Zdeňka Trošky jako upíra, v další pohádce ztvárnil zase čerta. Teď na něj ale v seriálu Policie Modrava čekalo mnohem těžší natáčení.

Místo pohádkové postavy si zahrál muže, který znásilnil ženu. Jak náročně je takovou scénu natočit prozradil režisér Jaroslav Soukup.

„Karla Dobrého jsem dopředu neznal a jak už to většinou bývá, hned první scéna, kterou jsme spolu točili, byla scéna znásilnění. Navíc jsme točili hned po ránu. Vše ale proběhlo v klidu a Karel neměl sebemenší problém udělat vše tak, jak jsem chtěl – bez problémů a dobře,“ pochválil herce režisér.

I Karel Dobrý nakonec drsnou scénu zvládl zahrát s přehledem. „S panem režisérem byla skvělá spolupráce. Scénu jsme chtěli natočit hlavně co nejrychleji a korektně. Mně se tam těch holek vystřídalo více a všichni jsme se snažili, aby to bylo co nejpříjemnější a korektní pro všechny,“ vzpomíná Karel Dobrý, který v dílu ztvární Guru Maymara, který pořádá ezoterické kursy pro ženy, ale později bude zavražděn.

„Při natáčení bylo v jednom pokoji asi deset lidí. Ze začátku se lehce styděli, ale pak už si zvykli. Samotné znásilnění jsme točili jen asi tři hodiny a pak už jsme přešli na scény v exteriéru,“ dodal režisér.

A právě scény z exteriéru kolem chaty, kde došlo ke znásilnění, patřily k těm nejnáročnějším. Před natáčením totiž dva dny pršelo a cesta i louka kolem byly rozmočené. Chata se tedy stala dosti nepřístupnou. „Na poslední chvíli jsme tam večer před natáčením museli navézt štěrk a trochu povrch udusat, aby se tam dalo alespoň projet, a auta nám nezapadla,“ říká pan Soukup. „To se holt v divoké přírodě a zvláště pak na Šumavě stává – že vám příroda zavaří,“ uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám