Hlavní obsah
Článek

Glamour modelka a Playboy zajíček Larissa Bartolo (28) z Gold Coast v Austrálii se stala terčem extrémní internetové šikany a verbálních útoků, z nichž některé nelze klasifikovat jinak než jako výhrůžky smrtí. Za vším přitom byla její upřímnost.

Larissa je totiž jednou z mnoha žen, které svoji lásku našly právě prostřednictvím internetu. A to i přes to, že jí její přítel Jesse, který žil ve stejném městě a s nímž si původně jen chatovala nechtěl uvěřit, že je reálná. „Jsi nádherná, ale nemyslím, že jsi skutečná...,“ napsal jí, když v roce 2014 pracovala v Londýně. Ale po několika měsících chatování jejich kybernetická romance přerostla do skutečného světa.

Když se s prvopočátky jejich vztahu a pochybami přítele pochlubila na sociálních sítích, přišlo však něco šokujícího. V komentářích se začaly objevovat první urážky a přání smrti typu: ´měli byste se zabít´ nebo ´doufám že zemřeš´, které v některých případech přerůstaly až ve výhrůžky násilím. Podle modelky se někteří pisatelé už ani nesnažili zakrýt svoji identitu.

„Bylo to strašné. Po jistých útocích začnete nejdříve obviňovat sama sebe. Pak už jsem sotva spala,“ svěřila se Larissa, která přiznává že se s šikanou, když byla mladší, setkala, ale ve zcela jiném měřítku. Tolik zloby nikdy nečekala. „Nikdy jsem si nemyslela, že jsem lepší než ostatní. Ale existuje tolik internetových trolů...,“ posteskla si.

Reklama

Další články

Načítám