Hlavní obsah
Článek

Nejen krásné tělo, ale i dobré srdce má modelka a držitelka titulu z roku 2012 pro nejkrásnější ženu planety Tereza Fajksová (34). Svoje dobročinné aktivity věnuje opuštěným psům. I sama má jednoho takového doma. Rasa je hodně neurčitá.

"Je to mix bígla, labradora, kokršpaněla a setra. Asi byla tenkrát velká párty v lese," smála se. "Jeli jsme si pro něj asi 300 kilometrů. Zalíbil se nám, protože byl tak strašně škaredý. Mám lítost se vším, co je malinké, černé, tlusté a škaredé. Zachránila ho sousedka pána, který ho chtěl utopit. A teď ho máme už osm let," vyprávěla.

Není to ale jediný pes, kterého adopcí zachránila. Sama by víc pejsků nezvládla, ale díky její pomoci se dostalo k dobrým páníčkům už mnoho opuštěných psíků.

"Mám na kontě asi šestadvacet zachráněných psů z různých koutů Evropy. Teď jsem si adoptovala jednoho pejska ze Sarajeva. Spolupracuji s útulky, se sdruženími a organizacemi na záchranu pejsků. Hledám jim rodiny," upřesnila Tereza, která se tuto soboru zúčastní i psího dne na Praze 13, který je opuštěným psům a útulkům také věnován.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám