Hlavní obsah
Článek

Režisér Vít Olmer (75) nemohl chybět na vernisáži obrazů svého syna Matěje (38) a jeho kamaráda Tomáše Vavříčka.

Jak vidno, jablko, alespoň to kumštýřské, nepadlo daleko od stromu. „S tím stromem a jablkem je to trošku jinak. Nepadlo sice daleko, ovšem jiným směrem. Já jsem totiž v životě malovat neuměl, po mně to nadání tedy určitě nemá. Ale zase on nikdy nechtěl jít v mých stopách a naštěstí se nedal na filmování. A udělal dobře. Jednak režisérů je strašně moc, práce je málo a lidi do kin tolik nechodí. To malování je svobodnější a není tolik závislé na financích. A hlavně jde mu to a baví ho to, což je nejdůležitější,“ nechal se slyšet Olmer.

A mluvil jako hlava rodiny někdy synovi do díla? „Jejej, kdepak. Mně se líbí, co tvoří, a myslím si, že to má vzestupnou tendenci, co dělá. Jak jsem říkal, já malíř nejsem a on sám nejlíp ví, jak a co má na plátnu ztvárnit. Teoretizování a rady jsou na nic,“ dodal Vít Olmer.

Pyšná je na nevlastního synka i Simona Chytrová (55). „Maluje krásné obrazy a já mu strašně moc fandím. Jeden máme doma a nedávno mi slíbil, že nám věnuje další, takže se těším,“ uvedla.

„Já maluju už od devatenácti let, začínal jsem grafity a postupně přešel k volné tvorbě. Tady na výstavě mám několik posledních pláten. Jinak mám už za sebou asi deset výstav. To malování u mě začalo jako koníček, teď je to ve větší míře profese. Ne, filmařem jako táta jsem nikdy nechtěl být, filmy mám rád, ovšem můj život je to, co tady vidíte na zdech,“ řekl krátce po vernisáži Matěj Olmer.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám