Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tři miliardy dolarů utržila zhruba před patnácti lety trilogie Pán prstenů podle věhlasného románu slavného J.R.R. Tolkiena. Je tedy jasné, že většina herců, které tehdy režisér Peter Jackson obsadil, se rychle stala hvězdami. I herec Viggo Mortensen (58), který si ve slavném fantasy díle vystřihl postavu statečného krále Aragorna, se stal idolem mnoha dívčích srdcí.

Jiný režisér Philip Ridley o něm kdysi prohlásil: „Viggo není herec, který maluje a píše, Viggo je umělec, který hraje.“ Jeho cesta za slávou totiž rozhodně nebyla přímočará. Vlastně až do roku 1993 byl úspěšnější jako výtvarník, básník, a dokonce i jazzový skladatel.

Poté, co ho v roce 1991 objevil pro film ve své režisérské prvotině Indiánský posel Sean Penn, zahrál si ještě v mnoha úspěšných filmech, po boku celé plejády slavných jmen, jeho role byly ale spíš menší. Až právě role Aragorna byla ale v jeho kariéře zlomová.

A jak tolik populární Viggo vypadá patnáct let od premiéry první části zmíněného snímku? Podívejte se do naší galerie.

Poznali byste, že tenhle člověk je král Aragorn z Pána prstenů?
Ano
42 %
Ne
58 %
Celkem hlasovalo 999 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám