Hlavní obsah
Článek

Stálice americké hudební scény miluje potlesk publika, jemuž bude zpívat, dokud jí budou síly stačit. Gigantická prsa Dolly Parton (78) jsou stejně ikonická jako její hity.

Žijící legenda vydala své debutové album Hello, I´m Dolly již v roce 1967. Od té doby se v Bílém domě vystřídalo deset amerických prezidentů, ale slavná zpěvačka ve svém pracovním nasazení nepolevuje ani ve věku seniorky. Dosud má na kontě 46 studiových alb a sbírkou trofejí jí nemůže konkurovat snad ani Karel Gott.

Autorka hitu I Will Always Love You se další pocty dočkala v Nashvillu, kde ji za celoživotní dílo ocenila Akademie Country Music. Dolly cenu převzala v růžových šatech, jimiž zdůraznila, jak obrovský rozdíl je mezi obvodem jejího pasu a hrudníku. Zpěvačka měla vždy slabost pro kýčovitou módu. V jejím věku už je dost nepravděpodobné, že by se začala oblékat jako dáma a ne jako provozovatelka pouťové střelnice či vykřičeného domu.

Filantropka a patriotka Dolly Parton během děkovné řeči propagovala turismus v oblasti Smoky Mountains. Zpěvačka finančně podpořila obnovu oblasti, již loni postihl ničivý požár. „Nejlépe nám pomůžete, když se začnete do Smoky Mountains vracet. Máme otevřeno!“ lákala na návštěvu podnikatelka, která v blízkosti hor už v 80. letech založila zábavní park Dollywood.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám