Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Narodila se se spinální svalovou atrofií, což je onemocnění, které vás zbaví fyzické síly tak, že nežádoucím způsobem ovlivňuje nervové buňky v míše. Tím znesnadňuje možnost chůze, dýchání nebo příjmu potravy. U kojenců jde o genetického zabijáka číslo jedna.

Tess Daly (29) z britského Sheffieldu, která je kvůli výše popsaným obtížím připoutána na invalidní vozík, je ale odhodlána změnit způsob, jakým svět vnímá lidi se zdravotním postižením. A daří se jí. Dnes je z ní uznávaná módní blogerka. Své zkušenosti uplatňuje i jako vizážistka a stylistka s obrovskou sledovaností na sociálních sítích.

Už v roce 2010 se stala vedoucím organizátorem módní přehlídky Disabled and Sexy, která se stala inspirací nejen pro její podobně postižené přátele. „Když jste zdravotně znevýhodněná, neměla byste přestat jít s módou a být sexy. Opravdu cítím, že se časy mění a já jsem odhodlána pokračovat v umetání cest dalším zdravotně postiženým, kteří si chtějí vybudovat kariéru v módním průmyslu,“ ujišťuje Tess.

Reklama

Další články

Načítám