Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelka vlastním jménem Chantelle Brown-Young, ale s mnohem známějším pseudonymem Winnie Harlow, na sebe upozornila v reality show hledající modelingové talenty America´s Next Top Model. Svou postavou, krásou, a hlavně svou ‚dvoubarevnou‘ kůží. Harlow patří mezi 1-2 % lidí na světě, kteří trpí kožní poruchou zvanou vitiligo.

V době, kdy klienty a zákazníky nezajímají modelky jako přes kopírák, jedna jako druhá, ale žádají jedinečnost, se raketovému startu kariéry Harlow nelze divit. Značky, návrháři i módní magazíny se předhánějí v zajímavějších nabídkách. Pracovala pro Desigual, Diesel, Swarovski i Sprite.

Vitiligo se u ní začalo projevovat ve čtyřech letech a také nejhorší vzpomínky má z dětství. „Děti mi říkaly ‚krávo‘ a bučely na mě,“ svěřila Cosmopolitanu. Později, v době dospívání, ji spolužačky i fyzicky napadly, ona se začala škole vyhýbat, a skončilo to vyhazovem. Předtím, než se jí otevřely dveře do světa vysokého modelingu, pracovala v call centru.

Dnes pracuje na týdnech módy a v ateliérech fotografů a už sebevědomě prohlašuje: „Skutečný rozdíl není v tom, jak má kůže vypadá, ale v tom, že podle ostatních není krásná. Podle sebe krásná jsem, a v tom to je. Slavte dnes (a každý den) svou jedinečnost,“ nabádá i druhé.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám