Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Byli úplně jiná generace, ale přesto se Petře Černocké (74) podařilo s filmovou a televizní hvězdou Vladimírem Menšíkem objevit na jednom place. Při natáčení Dívky na koštěti jí ale zkritizoval kalhotky!

„Ví se, že i mimo záběr pořád něco dělal. Jednou jsem seděla před školou, v níž se natáčelo, a čekala jsem na nějaký záběr. On tam okolo chodil, byl neklidný, a když šel potřetí kolem mě, řekl mi: ‚Děvenko, chtěl bych vás upozornit, že opravdová dáma nenosí květované kalhotky. Ale čistě bílé.‘ Celý život si to pamatuji. Žádné puntíky nebo nápisy! Když to řekl Menšík, tak je to ložené,“ prozradila zpěvačka a herečka Petra Černocká v pořadu Stream.cz Příběhy filmů.

„Měli jsme pokoj na hotelu vedle sebe, v noci jsem ho slyšela, jak kašle. Jednou ho vzalo astma na place tak, že ho odvezli. Už tehdy na tom nebyl dobře. Ale na hereckém výkonu to nebylo vůbec poznat,“ dodala.

Saxana Petru Černockou proslavila na celý život. I když se snažila sebevíc, role čarodějnice, která uteče z pohádkového světa do říše lidí, kde se zamiluje do Honzy Bláhy (Jan Hrušínský), ji pronásleduje dodnes.

Na rozdíl od mnoha svých kolegyň a kolegů ale bere tenhle úděl s pokorou a s lidmi se o natáčení před 46 lety ochotně baví.

Reklama

Další články

Načítám