Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Kanaďanka Robin Janes (28) měla sklony k nadváze už v dětství, což dokazují její archivní fotky. Svůj životní styl však přehodnotila až poté, co se ocitla na pokraji smrti.

Obyvatelka Newfoundlandu se projedla až na závratných 203 kilogramů. Pokud chtěla zjistit svou hmotnost, místo osobní váhy musela zatížit zařízení využívané při rybolovu. Když bylo Robin 24 let, kvůli obezitě její tělo odpovídalo spíše seniorce než mladé ženě. Organismus extrémní zátěž nezvládal a jednoho dne se jí zastavilo srdce. Včasná pomoc Kanaďance zachránila život a přiměla ji přemýšlet o stravování.

„Ve velkém množství jsem si dopřávala lasagne a smažená jídla. Vždycky jsem si přidala další porci. Už jako dítě jsem si místo jednoho hot dogu dala rovnou tři. Klidně jsem sama spořádala celou XXL pizzu,“ řekla Robin o svém jídelníčku, v němž nebyla žádná zelenina.

Po infarktu skoncovala s přejídáním a začala s pravidelným pohybem. Od chůze přešla k běhání a plavání. Ve výsledku se jí podařilo zhubnout 131 kilogramů. A to naprosto přirozeně, bez operace žaludku.

Robin svou proměnu dokumentovala na sociální síti, kde ovšem nesklízí jen chválu. Spousta lidí ji obviňuje z toho, že místo hubnutí jen využila grafický program, jímž si přebytečná kila ubrala. To ovšem žena, která je nyní opravdu k nepoznání, vyvrací dalšími snímky.

Reklama

Další články

Načítám