Hlavní obsah
Článek

Ke všem svým pracovním aktivitám si návrhářka Beata Rajská (61) přibrala další. Stala se i kostýmní výtvarnicí nového muzikálu Janka Ledeckého (61) Iago. Ovšem pouze pod podmínkou, že se postará jen o oblečení dámské části souboru. Pro pány bude šít zkušený Roman Šolc. I tak toho má ale do září až nad hlavu.

"Taky jsem si říkala, jestli toho už není moc, ale mám to nějak rozdělené. Přiznám se, že Janek mě přesvědčoval poměrně dlouho, ale ta muzika i obsah mě nadchly, a nakonec jsem kývla. I spolupráce s režisérem Robertem Johansonem je vynikající, přesně ví, co chce, a to mi vyhovuje," řekla Super.cz.

Důležité také je, že Iago se neodehrává v Shakespearově době, ale děj je přenesen do současnosti. "To bych do toho ani nešla, protože historické kostýmy bychom už nezvládali," usoudila návrhářka.

"Pro Desdemonu to bude šest kostýmů, při třech alternacích, no jen si to spočítejte. A se všemi rolemi i alternacemi jich bude dohromady kolem sedmdesáti. Ale věřím, že to všechno stihneme," uzavřela Beata.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám