Hlavní obsah
Článek

Herec Gael García Bernal (32) se nedávno objevil na tiskové konferenci, která se týkala jeho spolupráce s organizací Amnesty International, pro níž natočil jedinečný cyklus filmů s názvem Skrytá pouť napříč Mexikem: Neviditelní. Tento pohledný Mexičan, který je známý hlavně díky své roli v dramatu Amores perros - Láska je kurva, a které mimo jiné odvysílá stanice Nova Cinema ve čtvrtek 29. září 2011 ve 21:55, se vůbec nemění. Posuďte sami.

Gael svou hereckou kariéru započal již jako desetiletý v divadle se svými rodiči. Už v jedenácti letech se objevil v soap opeře Teresa a o dva roky později v jiné s názvem El abuelo y yo, kde se seznámil se svým kamarádem a kolegou Diegem Lunou.

V roce 1999 byl přijat na londýnskou Central School of Speech and Drama, čímž se stal prvním Mexičanem, který se na tuto prestižní školu dostal. Svůj debut na filmovém plátně uskutečnil ve výše zmíněném thrilleru Amores perros - Láska je kurva. Snímek sklidil obrovský úspěch - obdržel dvě ceny v Cannes, cenu BAFTA a nominace na Oscara i Zlatý glóbus.

Další nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat, a dnes má Gael García Bernal na kontě nespočet skvělých filmů, jako je například Špatná výchova, Motocyklové deníky či Babel.

Gaelovo soukromí je spjato s argentinskou herečkou Dolores Fonzi, s níž má syna Lázara a dceru Libertad.

Reklama

Další články

Načítám