Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pohádkové večerníčky Krkonošské pohádky se začaly vysílat v roce 1974. Představitel Kuby, herec Jaroslav Satoranský, sice už oslavil 78. narozeniny, ale pořád má ve tváři jisté chlapecké rysy. Kubu v něm poznáme, i když hraje šéfa policie v oblíbeném seriálu Policie Modrava, jehož druhá řada se brzy objeví na televizních obrazovkách.

Když jsme rozhovor začali otázkou, zda má raději Krkonoše, anebo Šumavu, rozesmál se. "Ty Krkonoše, které jsme točili pro večerníčky, byly v ateliéru. I když na to vzpomínám rád a moc si toho vážím. Ale ta opravdová Šumava, kde natáčíme Policii Modrava, zabrala i na diváky, nejen na mne. Takže k Šumavě jsem teď přilnul víc," přiznal.

"Zatímco generace čtyřicátníků a ještě i třicátníků mě poznávají jako Kubu, tak ti mladší už samozřejmě ne. Objevila se řada jiných hrdinů. Ale všechno, co jsem dělal, tak jsem dělal rád a měl jsem veliké štěstí, že jsem to dělat mohl," mínil herec.

Baví i jeho role v Policii Modrava. "Nejsem tam pořád, tak tam snad tolik nevadím. A když tam jsem, tak se spíš snažím těm svým podřízeným a kolegům pomáhat. Nejsem ten šéf, který práci brzdí. Naopak mám ty lidičky rád," popisoval.

Toho, že už nemá věk na to, že by si zahrál akčnějšího hrdinu, nelituje. "Dělal jsem třeba Sázku na třináctku, kde jsem jakoby akční byl. Dneska už by na to ani nebyla ta kondice," dodal s tím, že se navzdory svému věku cítí přiměřeně dobře a zdravě.

Reklama

Další články

Načítám