Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První řada seriálu Život a doba soudce A. K. byla úspěšná. Česká televize nyní přichází s pokračováním. Soudce Adam Klos se v nových dílech nebude zabývat občanským právem, ale přesune se k trestnímu. Většina dílů se točila na základě skutečných případů, díky čemuž má být děj mnohem dramatičtější.

Zajímali jsme se o to, jestli se představitel titulní role David Švehlík dostal k některému z případů. „Musím se přiznat, že jsme s režisérem seriálu Robertem Sedláčkem řešili případ toho nešťastného vybržďování na dálnici. Jeho osobně se to hodně týkalo, protože se mu taková situace stala, zrovna když jel v autě s roční dcerkou,” říká herec, se kterým případ otřásl také z toho důvodu, že je sám otcem. S herečkou Jitkou Schneiderovou má dceru Sofii Annu, s nynější manželkou Vendulou pak syna Františka.

„Budou to případy drsnější a dynamičtější, protože už se nebudou soudit rodinné nebo sousedské spory, ale zločiny, které se skutečně staly,” říká Švehlík.

Je představitel titulní role po natáčení bohatší o nějaký nový poznatek? „Pochopil jsem, že soudce bude mít problém rozsoudit některé složité případy. V občanském právu je to mnohdy velmi těžké, ale v tom trestním takřka nemožné. Zločinci dělají všechno proto, aby vyvázli čistí. Vzhledem k tomu, že mnohdy rozhoduje senát, tak je tato nejednoznačnost viny o to větší,” krčí rameny David Švehlík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám