Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vášeň pro nezdravé pochoutky v nezměrném množství a ideálně konzumované při sledování filmů, tak by se dala popsat příčina morbidní obezity, již si pořídila Helen Costa-Giles (38) ze San Antonia v Texasu se svým taktéž obézním manželem.

Když vyrůstala, byla přitom normálním děvčetem s atletickou postavou. „Průšvih nastal, když jsem přišla do věku, kdy začínaly různé alkoholové večírky. Tehdy začal boj,“ vzpomíná.

Jenže Helen, jako kdyby to, že váží sto kilogramů, vůbec nevadilo. Trapně této dvojnásobné matce začalo být, až když jí známí začali pokládat nepříjemné otázky. „Lidé se mě začali ptát, jestli nejsem těhotná a v kterém jsem v měsíci...,“ ošívá se Helen.

Nakonec se přidalo varování lékařů, že zdravotní komplikace na sebe nedají dlouho čekat. „Byla jsem nešťastná, vyhořelá, unavená a vyčerpaná. Po příchodu domů jsem ani nebyla schopná hrát si chlapci,“ cítí se provinile. Podobně se v té době začal cítit i její manžel. Začali cítit nutnost změny. Po několika pokusech s dietami, kdy se dostavil jo-jo efekt, se sice na chvíli dostavila frustrace, ale pak se Helen rozhodla, že to bude chtít radikální změnu.

Příštích třicet dnů jedli jen zdravé a lehké potraviny, které vždy v neděli připravovala celých osm hodin na týden dopředu. Každou neděli také manžel Helen fotil, aby zachytili váhový úbytek. Když se pak její váha dostala pod osmdesát kilogramů, přišla na řadu posilovna. A výsledky se dostavily obrovské. „S manželem jsme se spolu museli naučit znovu fungovat, to znamená i to, jak budeme kdo pracovat a zároveň chodit do posilovny. V konečném důsledku to ale náš vztah posiluje. Necítíme se mizerně ani podrážděně,“ uzavírá svůj příběh.

Reklama

Další články

Načítám