Hlavní obsah
Článek

Z hlavní chlapecké role v nesmrtelné filmové komedii Ať žijí duchové! (1977) si jej pamatujeme všichni, v davu byste ho po letech dnes už ale možná nepoznali! Řeč je o Jiřím Procházkovi, jehož nejslavnější dětskou rolí byl právě Dlouhý Janek ve zmíněné hudební komedii.

Na páteční svatbě zpěváka Milana Drobného stál potichu v davu a posléze u mixážního pultu jako dýdžej. Na jeho přítomnost upozornil až ženich při svém projevu. „Dnes se živím jako zvukař. A taky občas dělám dýdžeje. S Milanem se známe asi patnáct let a je pro mě čest zahrát mu na svatbě,“ dozvěděli jsme se od Jiřího.

Na hereckou dráhu se jako mnoho jiných velkých dětských hvězd nakonec nevydal. „Na konzervatoř jsem se hlásil jen jednou. Tenkrát to nedopadlo a podruhé už jsem to nezkoušel,“ řekl Super.cz Jirka, jehož následující profesní dráha byla opravdu pestrá. Posuďte sami.

„Vystudoval jsem průmyslovku. Potom jsem se vyučil dámským kadeřníkem. To mě hodně bavilo. Dodnes občas stříhám kamarády a kamarádky. Nakonec jsem ještě vystudoval hotelovou školu,“ popsal svůj životní příběh Super.cz muž, jehož velkým koníčkem je hudba. Považte, že hraje na kytaru hned v několika kapelách a taky zpívá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám