Hlavní obsah
Článek

Diváci se mají na co těšit. Na televizní obrazovky vtrhne slovenský sexsymbol Ján Koleník (37), který hrál například v seriálu První republika. Teď se českým divákům ukáže pro změnu ve slovenském seriálu Za sklem, kde hraje kriminalistu Nora Višvádera.

Koleník je u nás zapsán především jako kladný hrdina, jenže v Za sklem jeho role dostane temnější obrysy. „Noro, kterého hraju, je trochu prchlivý, trochu zlý a frustrovaný. Každý z nás v sobě tyto vlastnosti má, záleží na tom, kdy je nechá vyplout na povrch. Jde o to, zda se umím ovládat, nebo ne. V porovnání s Norem se umím víc ovládat. On je postava cholerická, myslím, že jsem také cholerik, ale to sebeovládání mi jde lépe,“ prozradil Koleník, který si v seriálu zahraje s Jiřím Bartoškou (77).

Ten si pro změnu zahraje mafiána v bílém límečku a podnikatele propojeného s policií a vládními kruhy Vladimíra Slančíka. „Samozřejmě se záporáci hrajou trošku líp, ale záleží, jak je ta figura napsaná. Slančík je takový, že když ho potkáte, nevypadá, že je za ním tolik mrtvol. Protože jsme se to snažili hrát jako takovou záhadnou figuru, která se pomalu odkopává, a divák zjišťuje, co to je za člověka. Snažil jsem se to nehrát v prvním plánu, neměl jsem zlaté řetězy, zlaté prsteny a velký zlatý hodinky. Je to takový člověk, kterého když potkáte, tak je docela sympaťák,“ prozradil Jiří Bartoška.

S českou hereckou legendou se Ján Koleník před kamerou potkal vůbec poprvé. „Já se ještě dívám na starší kolegy jako na autority, jsem typ herce, který si svých starších kolegů váží, a pan Bartoška je jeden z nich. Jsem strašně rád, že se seriál bude vysílat v Česku, že hrajeme s českými herci,“ uzavřel Koleník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám