Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačku Janu Rybníčkovou, která používá umělecký pseudonym Yanna, si v devíti letech adoptovala herečka Hana Čížková. "Syn už byl velký, chtěla jsem ještě dítě a biologicky už to nebylo možné. Tak jsem si našla tuhle holčičku, která mi od té doby dělá jen samou radost," řekla nám Čížková na křtu Janiny první desky.

Zpěvačka se ale tím, odkud pochází, na rozdíl třeba od modelky Veroniky Kašákové, prezentovat nechce. "Nemám to tak, že bych se za to styděla, ale už je to mnohokrát omleté. Spíš bych chtěla, aby se psalo o tom, co děláme, hudbu, nové písničky, aby se chodilo na koncerty, než aby se řešilo, jaké jsem prožívala dětství," vysvětlila nám Jana.

Deska Up in the Air ovšem nebyla původně určena pro ni. Skladatel Jiří Vidasov napsal písničky pro svoji ex Evu Burešovou, která nedávno novému partnerovi porodila syna. "Nezdědila jsem úplně všechny písničky, spoustu z toho jsme upravili. Nejdřív jsem samozřejmě váhala, když mi Jirka řekl, abych ty věci přezpívala. Nechtěla jsem být mrcha. Ale pak jsem si říkala, že proč ne, než aby to přebral někdo jiný," prozradila.

Jana vystudovala muzikálový zpěv, v muzikálech se ale neuplatnila. "Neumím tancovat, což byl velký problém. Šla jsem třeba na konkurz do karlínského divadla, zazpívala jsem, všechno bylo v pořádku, ale pak jsem bohužel zatancovala. A potom mi přišel email, jestli bych vzala off stage. Což znamená, že vůbec nejste na jevišti a jenom zpíváte, a to jsem odmítla," přiznala.

A byla by opravdu škoda Janu na jevišti nevidět, protože je to krásná dívka, jak předvedla na svém křtu, kam si vzala dost provokativní model. "Trošku jsem si to tím chtěla vynahradit, i když tyhle šaty jsou opravdu hodně odvážné a ze začátku jsem se trochu styděla. Při zpěvu jsem na to ale zapomněla," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám