Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Diagnóza Michaely Davert (18) z Michiganu zní osteogenesis imperfecta. Jde o vrozené onemocnění, kvůli němuž měří pouhých 76 centimetrů. Syndrom skleněných kostí, který její život tak urputně komplikuje, je také hlavním viníkem toho, že kosti této dívky praskají jako křída.

S nepřízní osudu se ale mladá vlogerka rozhodla bojovat s humorem a proti zaběhlým konvencím - točí videa. „Viděla jsem jiné dívky dělat tato videa, která si já osobně velmi užila. A pak jsem se začala ptát sebe sama, proč je nedělám taky?“ vzpomíná.

Michela se nyní prezentuje tak trochu jako módní kritička, ale i modelka a 30 tisíc odběratelů jejích příspěvků je jasným důkazem její rostoucí popularity. „Také jste nikdy předtím neviděli dívky se zdravotním postižením, jak radí, co s make-upem?“ upozorňuje dívka, jejíž snem bylo stát se sama vzorem pro mladší dívky. „Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí v mém životě,“ uzavírá Michaela.

Reklama

Další články

Načítám