Hlavní obsah
Článek

V této rodině jsou nejspíš sklony k obezitě dědičné. Když ovšem válku tukovým zásobám vyhlásila obézní Liz Paice (32), stala se velkou motivací pro svou matku Wendy Kenney (52), která pro ni se svou extrémní nadváhou byla špatným vzorem.

Na jídle se v rodině z britského města Seaton nikdy nešetřilo. Lednička byla vždy nacpaná nejrůznějšími pochutinami, které se v supermarketu nakupovaly ve velkém. Liz se tak začala přejídat už v dětství, kdy si k přidělené porci tajně dopřávala další kalorie. Už na základní škole tak výrazně přerostla své spolužáky.

V nejtučnějším období se její váha přiblížila ke 180 kilogramům, čímž dosáhla parametrů své matky. Sama v té době už měla dvě dcery. „Musela jsem zhubnout, abych je viděla dospívat. Byla jsem odrazem své matky, která měla strašné zdravotní problémy,“ posteskla si Liz. Hubnout začala před třemi lety, ale kvůli jo-jo efektu s nadváhou bojovala marně. Úspěch zaznamenala až po operaci žaludku, po níž se zbavila 108 kilogramů.

Podobně na tom byla i Wendy, která se kvůli obezitě stala téměř nepohyblivou. „Dostala jsem se do stádia, kdy jsem nemohla chodit. Sama jsem si nedošla ani na toaletu,“ zavzpomínala. Po operaci naštěstí dosáhla stejného úbytku jako její dcera a společně zhubly před dva metráky, čímž se výrazně zlepšil jejich zdravotní stav.

Oblečení z těžkotonážních časů je už oběma k smíchu. Dnes se obě vejdou do kalhot, jaké dříve nosila jedna z nich. Po výrazném zhubnutí se jim také značně rozšířily obzory při nakupování oblečení. Dříve si mohly vybírat jen ve dvou specializovaných prodejnách s nadstandardními velikostmi. Teď už chodí do jakéhokoliv obchodu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám