Hlavní obsah
Článek

Herce Romana Štolpu (59) zná většina diváků díky seriálům Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy, kde si střihl roli doktora Martina Lišky. Úspěšný je ovšem i jako divadelní režisér. Momentálně se postavil za režijní pultík v pražské Hybernii, kde probíhají castingy na muzikál z pera hudebního skladatele Zdeňka Bartáka Romeo a Julie.

„Zdeněk Barták mi půjčil tenhle příběh nahraný na dévédéčku a také korejskou verzi, takže už víc jak měsíc v tom ležím a připravuji se, až všechno naplno rozjedeme. Dnes a zítra jsou tady na pořadu castingy, na které se nám přihlásilo kolem sto padesáti uchazečů o některou ze zhruba pětatřiceti rolí nebo v company. A mohu konstatovat, a rád, že se tu objevilo několik skutečných talentů, o nichž určitě v budoucnu ještě uslyšíme“ nechal se slyšet Štolpa, kterého režírování nesmírně baví.

V minulosti to ale neměl jednoduché. Herec, který vyrostl v seriálovou hvězdu, se před lety zamiloval do seriálové kolegyně Markéty Plánkové (46).

Milenecký poměr neskončil bez následků. Plánková otěhotněla a Štolpovi porodila dceru Agátu. Vztah s hereckou kolegyní však po narození dcery vyšuměl a záletný Štolpa se vrátil ke své manželce, ač už na stole ležely rozvodové papíry.

Poté se u něj objevily opakované problémy s alkoholem a depresemi. S pomocí manželky naštěstí absolvoval léčbu v Kroměříži. "Šel jsem do léčebny hned, jak jsem do toho zase spadl. Je těžké tomu předcházet, člověk totiž takové nemoci jde naproti. Snažím se na sobě pracovat, abych vyhnal své démony z hlavy," svěřil se tehdy Štolpa, který je nyní v pořádku a práce v divadle ho těší. Premiéra Romea a Julie je naplánována na 23. listopad.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám