Hlavní obsah
Článek

Tato roztomilá holčička s velkými kukadly vyrostla ve ztepilou ženštinu, která proslula nejen obvodem svého hrudníku, který se vlivem mateřství ještě zvětšoval, ale také tím, že se jako první americká herečka v hlavní roli objevila zcela nahá. Některé její prsa rajcovala, jiné zase děsila. Už víte?

Jayne Mansfield se narodila 19. dubna 1933 v Pensylvánii. Její cesta do filmových studií byla podobná té, kterou si prošla řada hereček před ní i po ní. V Kalifornii se začala objevovat nejprve jako modelka v různých časopisech. V únoru 1955 se stala jednou z prvních Playmate časopisu Playboy. Jako herečka se poprvé výrazněji uvedla béčkovými filmy The Girl Can't Help It (1956) a Dejte jim za mě pusu (1957).

Smůla Jayne byla v tom, že se nejen svým vzezřením, ale i hereckým typem hodně podobala milované i zatracované bohyni sexu Marilyn Monroe. Jayne si najalo stejné studio, které zaměstnávalo i stále více nespolehlivou Marilyn. Jayne však působila tak trochu jako její levnější a vyzývavější kopie, ač se chlubila znalostí pěti jazyků a IQ 163.

„Sto centimetrů přes prsa a vytrvalost – díky tomu získáte víc než jen šálek kávy,“ prohlašovala s oblibou snaživá Jayne. Důkazem může být například dodnes legendární hollywoodská večeře, na níž Mansfield svým dekoltem totálně zastínila i vystrašila Sophii Loren a strhla na sebe všechnu pozornost médií.

Na rozdíl od Marilyn se Jayne vedle budování kariéry ve stínu své nedostižné kolegyně stihla věnovat i rodině. Mezi hollywoodskými herečkami byla do jisté míry takovým malým přírodním úkazem. V poměrně mladém věku se totiž stala mámou hned pěti dětí. Poprvé otěhotněla ještě před startem své kariéry v sedmnácti letech. Provdala se za Paula Mansfielda, jehož jméno později používala. Narodila se jim dcerka a brzy se rozvedli. Podruhé se Jayne provdala za herce a kulturistu Mickeyho Hargitaye. Měli spolu tři děti. Jejím třetím manželem byl Matt Cimber, s nímž měla svého pátého potomka.

Životní pouť oblíbené hollywoodské hvězdičky skončila ve čtyřiatřiceti letech při přejezdu z večerního vystoupení na ranní televizní vysílání v rozsekaném autě na silnici ve státě Louisiana. Jayne zemřela společně se svými dvěma přáteli. Její tři děti, které spaly na zadním sedadle vozu, jako zázrakem přežily. Stalo se tak pět let po dodnes nevysvětlené smrti Marilyn Monroe.

Reklama

Další články

Načítám