Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bratr Karla Rodena, herec Marian Roden (52), měří dva metry a není to žádné tintítko. A tvůrci seriálu Mordparta si pro něj připravili ne zrovna jednoduchou roli.

Roden si zahraje galeristu, kterého zločinci kvůli honbě za vzácným obrazem zavraždí a jeho tělo ukryjí v kufru auta. Vysoký herec se tak musel narvat do kufru a hrát mrtvého, což pro něj nebyla zrovna procházka růžovou zahradou. Přesto si na nic nestěžoval a statečně se do kufru nasoukal.

„Řekli mi, zkus si tam lehnout, jak to jde, pak mě obložili dekami. Nakonec jsem jim ukázal, jak bych asi měl ruku, když by mě někdo házel do kufru, a oni řekli, že je to v pořádku. Ten kufr zas byl natolik velký, že jsem i já mohl v pohodě ohnout nohy, takže jsem zase tolik netrpěl,“ prozradil kovaný profesionál Marian Roden.

Scény se natáčely v chladném počasí několik hodin. „Dali pode mě deky, abych neprochladnul, protože přece jen jsem tam ležel dost dlouho, než se udělaly všechny záběry a než kolegové odříkali všechny texty nade mnou,“ vzpomíná herec.

A jak stísněný prostor snášel? „Kdyby ten kufr zavřeli, tak by to asi bylo nepříjemný, ale naštěstí byl při natáčení otevřený dokořán,“ smál se v seriálu zavražděný galerista. „Obrazy a výtvarné umění mám moc rád. Když jsem někde v zahraničí, tak se snažím vždy navštívit nějakou galerii, ať je to Londýn, Madrid nebo Paříž,“ dodal Roden, který se do postavy galeristy ponořil s vervou sobě vlastní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám