Hlavní obsah
Článek

Tato americká zpěvačka se zpěvu věnovala od dětství a v celé rodině, matce zpěvačce a textařce, otci i dvou bratrech měla velkou podporu. Usilovněji začala Kesha Rose Sebert, zkráceně jednoduše jen Kesha, na kariéře pracovat ve svých 17 letech, spolupracovala s Katy Perry i Britney Spears, a o pět let později se jí sen splnil. V roce 2009 se proslavila skladbou Right Round, na níž spolupracovala s raperem Flo Ridou. Hvězdná kariéra byla zažehnuta.

Téhož roku vydala singl Tik Tok, začátkem následujícího, v lednu 2010, pak album Animal. Píseň i celá deska se těšily nevídanému úspěchu a Kesha se stala popovou hvězdou. O dva roky později vydala druhé album Warrior. Slávu si užívala po svém - pod jehlou tatérů, pitím alkoholu i vlastní moči, jak kdysi uvedla v rozhlasovém pořadu, románky s kolegy z branže, až lascivním chováním na vystoupeních i v klipech. Jako by se jí život vymknul z rukou, o čemž svědčí také hospitalizace kvůli problémům s příjmem potravy.

A aby toho nebylo málo, rozhádala se se svým manažerem Dr. Lukem a v roce 2014 jej právní cestou obvinila ze sexuálního i psychického zneužívání. Soud ale rozhodl ve prospěch manažera a Kesha musí další alba natočit pod jeho velením, nebo skončit. To je bohužel ta pravděpodobnější varianta.

Reklama

Další články

Načítám