Hlavní obsah
Článek

Oslavy deseti let indické mutace módního časopisu Vogue (první číslo vyšlo v říjnu 2007) poněkud zhořkly. Magazín v čele s šéfredaktorkou Priyou Tannou čelí velké vlně čtenářské kritiky, která se na něj snesla poté, co vyšlo aktuální květnové číslo. Důvod? Výběr modelky na obálku.

Z té, optikou Maria Testina, shlíží Američanka Kendall Jenner (28), a právě národnost májové cover star je kamenem úrazu a důvodem ‚znechucení‘, ‚šoku‘ nebo ‚zklamání‘ komentujících.

‚Proč je, ksakru, Kendall Jenner tváří Vogue India? Je tolik krásných indických modelek a vy vyberete ji‘, ‚Přála bych si, aby Vogue India vybrala na titulku čísla k 10. výročí raději indickou modelku než Kendall Jenner‘, ‚Pět minut jsem byla bez sebe, že je Kendall Jenner na obálce výročního čísla Vogue India. Jako indická žena jsem znechucená‘, ‚Editora by měli vyhodit‘, zní některé z komentářů, a i další se nesou ve stejném duchu. Čtenáři zkrátka chtějí v indickém časopise indické modelky.

Nutno podotknout, že se jim jich ve většině případů (čísel) dostává. V seznamu všech cover stars indické Vogue od prvního vydání se lze dočíst, že například za celý rok 2008 byla na obálce jen třikrát žena jiné národnosti než indické. Z toho ve dvou případech šlo o Katrinu Kaif - sice britskou herečku, ale hvězdu bollywoodských filmů (tou třetí byla Victoria Beckham). V roce 2013 pak opět Kaif a ještě Beyoncé, v dalších 10 číslech zdobily obálku Indky. A podobně to bylo i jindy.

Ale zpět k dnešku: Jenner si do čísla vybral hostující editor a autor fotek Testino a šéfredaktorka jeho přání respektovala. „Mario Testino je pro módu to, co Miláno pro týdny módy - absolutně nezastupitelný,“ uvedla ke spolupráci Tanna.

A taková perlička za závěr: Titulek u fotky Jenner na obálce zní Indian Affair tedy cosi jako Indická záležitost...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám