Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Jedna z nejdéle žijících pamětnic Hollywoodu uzavřela svou životní pouť krátce před 100. narozeninami, jež by oslavila v červenci. Lorna Gray skonala ve svém domě v losangeleské čtvrti Sherman Oaks.

Na stříbrném plátně se Lorna potkala s takovými ikonami, jako byli John Wayne či Buster Keaton. Před zahájením herecké kariéry se stala držitelkou titulu Miss Michigan a působila jako modelka a zpěvačka v kabaretu. V kinech debutovala v roce 1937 filmem Hold ´Em Navy, tehdy ještě pod svým rodným jménem Virginia Pound. Hollywood ji přijal s otevřenou náručí a v roce 1939 účinkovala v 18 krátkometrážních i celovečerních filmech včetně snímku Pan Smith přichází.

Pro studio Columbia Pictures natáčela pod uměleckým jménem Lorna Gray. Když přešla ke konkurenci Republic Pictures, v titulcích figurovala jako Adrian Booth. Ve 40. letech si zahrála v seriálové adaptaci komiksu Captain America i westernech Out Californian Way či Under Colorado Skies. Počátkem 50. let s herectvím skončila a soustředila se na charitativní projekt podporující adopci dětí.

Lorna Gray se v roce 1949 provdala za hereckého kolegu Davida Briana, který byl jejím manželem až do roku 1993, kdy zemřel. Navždy zůstala bezdětná a poslední roky svého života strávila se svými neteřemi a manželským párem, který o ni pečoval 37 let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám